Constant quality. Constantly.

Patisserie

De top van patissiers en de beste koks wereldwijd kiezen voor KOMA. Bij de eisen die zij stellen aan de keukeninrichting zit vaak de eis voor een KOMA installatie. Zij moeten hoog presteren en willen daarom met KOMA  werken. KOMA is synoniem voor vriezen.

Bij patisserie is, afhankelijk van het type product, een heel droog of juist een vochtig klimaat gewenst. Marsepein, chocolade en fondant hebben een droog klimaat nodig. Producten met slagroom of vruchten zijn gebaat bij een hoge luchtvochtigheid waarbij geen uitdroging mag plaatsvinden.

Belangrijk is dat de producten snel worden ingevroren. Na het invriezen moeten ze onder de juiste condities bewaard worden, zodat bij de ontdooiing de perfecte kwaliteit gehandhaafd blijft. Zo is het bij vruchtengebak (appelgebak) belangrijk dat na ontdooiing de structuur van de vruchten niet beschadigd is. Beschadigingen gebeuren door te langzaam invriezen. Door optimaal te conserveren wordt uitdroging voorkomen.

Juist in het conserveren middels koude van deze gevoelige banket- en patisserieproducten is KOMA dé specialist.